MENU

Type A1

Bovenrail met vrijhangende lamellen.


Technische beschrijving SUNCOLOR® lamelgordijnen:

Uitvoering railsysteem:

Rail:
Strenggeperst aluminium profiel aan de binnenzijde voorzien van 4 looprillen t.b.v. de geleiding van de runners. Profielafmetingen 45 x 36 mm (b x h.) of naar keuze 45 x 25 mm. Standaard leverbaar in technisch naturel geanodiseerde uitvoering of gemoffeld in RAL 9010 (wit) voorbehandelt volgens QUALICOAT® middels een zeswaardige chromatering.

Draaias:
Strenggeperst aluminium kruisprofiel met een doorsnede van Ø 7 mm.

Runners:
Vervaardigd van hoogwaardige technische kunststoffen. Voorzien van horizontale slipkoppeling en 180° draaiende,vaste kunststof haken vervaardigd uit transparante polycarbonaat. De runners zijn voorzien van  loopwielen om soepel verschuiven mogelijk te maken. De runners zijn onderling verbonden met vaste kunststof afstandshouders met een breeksterkte > [groter dan] 25 daN.

Bediening:        

Standaard: 
Verschuiven van de lamellen d.m.v. 2,5 mm dik thermisch gefixeerd nylonkoord. Kantelen van de lamellen d.m.v. 1,8 mm dik met kunststof omspoten thermisch gefixeerd nylonkoord.  De kantelbediening is voorzien van een vertragingsmechanisme van 1 : 2,5.

Koordverzwaring:    
Vervaardigd uit UV-gestabiliseerde kunststof en gevuld met massief verzinkt staal. Gewicht minimaal 0,2 kilogram.

Uitvoering lamellen:

Lamellen:
Kunststof:  Vormvast PVC, aan de bovenzijde voorzien van een ponsgat met afgeronde hoeken (om uitscheuren te voorkomen), waardoor de lamellen aan de runners kunnen worden gehaakt. Aan de onderzijde vrijhangend zonder onderketting.

Materiaal:
SUNCOLOR BASIC ®, lamelbreedte 89 mm.: 
Dikte 0,8 – 0,82 mm.
Polyvinylchloride in een 100% lichtdichte uitvoering. 
Gewicht ca. 1260 gr./m². 
Lichtecht volgens NEN-ISO 105.  BO 2/7-8. 
Vlamvertragend volgens M1 -  CSTB normering.

Milieu:
De kunststof lamellen worden geleverd met een schriftelijke retour-recycle garantie. Na gebruik van de lamellen worden deze retour genomen voor volledige recycling. Elke lamel heeft een niet storende zichtbare herkenning om deze recycling mogelijk te maken.

Kwaliteit:
Schriftelijk gegarandeerde maximale afwijking in hanggedrag van 2 mm. per meter lamellengte.